Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Podvizivene dite - prosim o radu

Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu . Mam 4 letou dceru, ktera odmalicka neprospiva. Kojila jsem ji do roka a pul a od te doby ma problemy s vahou. Radila jsem se s mnoha lekari, ale vsichni mi rikali, ze je v poradku a nic ji neni. Ale jako matka citim, ze v poradku neni. Je extremne hubena, nechce moc papat a ja nevim uz co dal delat. Trapi mne to, protoze i v obliceji vypada nezdrave, coz mi potvrdilo spoustu lidi. Zdejsi lekari mi nedokazou pomoct a tak bych se chtela zeptat, zda by bylo dobre jit s dcerou k detskemu psychologovi.Myslim si ze za to muze i situace v rodine, jelikoz jsem svobodna matka a bydlim s dcerou u rodicu, mala je odmalicka i takova zakriknuta a plactiva.Pri posledni kontrole vazila 15 kilo, merila 108 cm a vsechny mnou doslova vydupane testy , zda to neni nejakou nemoci, dopadly negativne. Prosim vas o radu jako matka.Bojim se, ze ac jsem se ji snazila dat vse , ze delam hodne veci spatne, nebo jsem neco prehledla. Zkouseli jsme vitaminy, odmeny a spoustu jinych veci.Ve dvou letech ji diagnostikovala jedna lekarka poruchu prijmu potravy.Mala je i hodne aktivni. V nasi rodine se obezita vyskytuje velmi casto.Detskeho psychologa beru jako posledni moznost..Mam o ni velke starosti..Zodpovim vsechny otazky a predem dekuji za odpoved a radu. Prosim o zaslani odpovedi na email HinataUzumak@seznam.cz Michaela Kopova

Odpovědi na otázku

Dobrý den,chtěla bych vás jako matka uklidnit že pokud lékaři nic nenašli musíte se smířit stím že je malá hubeňour,určitě z toho vyroste,buďte ráda že je zdravá,,ale co jsem hlavně chtěla říct jéé,že já mám 2,5 letou dcerku měří kolem 90 cm a váží 10,5 kg!! na těch vašisch 15 kg se za rok a půl ani nedostanem:-(,,a přesto je zdravá,,mě teda DR. stále od narození honila každou chvíli na váhu,ale nikdy nehubla vždy přibývala i když málo,nakonec jsme naposledy byly na váze ve 2 letech nárůst kiloza půl roku tak nám daly zatim konečně pokoj,už se s tím smířila i DR,naše malá je zdravá a jí tak akorát,já jsem po 3 dětech je mi 36 let akdyž řeknu že je po mě tak to vypadá divně :-)) mám asi 5 kg nadváhu:-),ale donesla jsem ukázat foto jako dítě jsem byla extrémně hubená a mnažel taky,jezdily jsme do ozdravoven atd..tak taky záleží jak jste byla jako dítě stavěná vy a ostatní členové rodiny:-) můj nejstarší syn byla samá ruka samá noha a po 10 rocezačal najednou přibývat a ted v 14 je kus chlapa a taky vypadal že nedostává najíst :-)) a druhý syn ,tomu je necelých 8 let a má 20 kg,,a já se těším až se přehoupne ta 10 let a začne taky konečně snad přibývat:-) takl snad jsem vás alespon malinko uklidnila.
Odpověď jsem zaslala na email.